Welkom bij Sati

De Stichting Aandachtsmeditatie Tilburg (Sati) organiseert, vanuit het Atelier voor Aandacht in de binnenstad van Tilburg, meditatiecursussen en bijeenkomsten voor iedereen die zich wil bekwamen in boeddhistische meditatie.

‘Vipassana’ is een woord uit het Pali, de taal waarin de woorden van Siddhartha Gautama (ookwel bekend als Boeddha) zijn opgeschreven. Het woord betekent zoiets als ‘helder zien’ of ‘zien wat er “echt” is’. Vipassana is een meditatie-techniek, waarmee je traint om alles wat er opkomt in het hier en nu te zien voor wat het is. We trainen ‘opmerkzaamheid’ (sati in het Pali, mindfullness in het Engels): het vermogen om met de aandacht in het hier en nu te zijn, en te zien wat er opkomt en hoe dingen weer wegvallen..

Hoewel afkomstig uit het boeddhisme kan deze meditatietechniek beoefend worden zonder boeddhist te zijn.

Een kleine geschiedenis
Sati bestaat al meer dan 25 jaar. De mensen van Sati komen al sinds 1992 bij elkaar om samen te mediteren en in 1996 is de stichting officieel opgericht.
Vanaf januari 2022 is Sati samengevoegd met het Atelier voor Aandacht in Tilburg. Daarmee is het eerste vrije inloop meditatiecentrum in Tilburg ontstaan. Lees hier meer over deze ontwikkeling.

Organisatie
Sati wordt gevormd door een groep vrijwilligers en werkt zonder winstoogmerk. Meditatieleraren en -begeleiders ontvangen dana (giften) van de cursisten.

Sati heeft ook een Facebook-pagina, waarop we nieuws en tips delen over meditatie of over onze activiteiten.