Insight Dialogue

Meditatiedag in het teken van Insight Dialogue op zondag 6 oktober 2019

In het najaar van 2019 organiseert Sati weer een meditatiedag in het teken van Insight Dialogue. Op zondag 6 oktober zal Inez Roelofs in samenwerking met Karin Doms een meditatiedag bij Sati begeleiden, die geheel in het teken zal staan van Insight Dialogue. Inez is leraar Vipassana en heeft jarenlange ervaring in het beoefenen en begeleiden van Insight Dialogue. Meer informatie over Inez vind je via haar website.

ID dag

Insight Dialogue is een oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. Het laat zich ook omschrijven als meditatie hardop. Op deze manier kunnen het inzicht en de rust, verkregen door de meditatie, direct geïntegreerd worden in je interacties met andere mensen. Meer over Insight Dialogue kun je lezen via de website van grondlegger Gregory Kramer.

Als inhoudelijk thema voor deze dag hebben we gekozen voor het omgaan met de ervaring dat het in ons leven soms niet loopt zoals we graag zouden willen. En ‘het’ kan heel groot en impactvol zijn -bijvoorbeeld als er ziekte of verlies is- maar vaak ook heel klein en alledaags, bijvoorbeeld als onze plannen niet uitkomen omdat er iets ‘tussen’komt. Hoe komen we deze ervaringen tegen in ons leven en hoe gaan we hier mee om?

Het programma start om 9.30 uur en we eindigen om 16.30 uur. Voor een lunch zal worden gezorgd. De kosten voor deze dag bedragen 30 euro voor de organisatie en zaalhuur, exclusief dana. De begeleiding van de dag is geheel op dana-basis.

We stellen het op prijs als je jezelf vooraf aanmeldt voor deelname, liefst vóór 22 september. Dat kan via een mailtje naar sati-tilburg@live.nl.