Introductiecursus vipassanameditatie

Introductiecursus 2020

Eenmaal per jaar verzorgt Sati een introductiecursus Vipassana meditatie. Ook in het najaar van 2020 zullen wij weer een nieuwe introductiecursus organiseren, uiteraard onder voorbehoud dat de omstandigheden rondom het coronavirus het toelaten. De introductiecursus zal plaatsvinden op 5 opeenvolgende donderdagavonden (van 20.00 uur tot 21.30 uur) en een zondagochtend (van 9.30 uur tot 12.30 uur). De voorlopige startdatum is 5 november 2019, daarna nog vier donderdagavonden, te weten op 12, 19, 26 november en 3 december. We sluiten de cursus af met een zondagochtend op 12 december. Houd deze website in de gaten voor de definitieve planning.
Mediteer je zelf al wat langer, tip dan een ander!

De introductiecursus is geschikt voor mensen die ervaring hebben met mindfulness en verdere verdieping in hun beoefening wensen, maar ook voor iedereen die kennis wil maken met Vipassana meditatie. Met het volgen van deze introductiecursus krijg je inzicht en ervaring in de beginselen en methodieken van boeddhistische inzichtmeditatie.

Na afloop van de introductiecursus bij Sati heb je:
– inzicht in de basisbeginselen van de dhamma, ofwel de leer van Boeddha;
– concrete ervaring opgedaan met het beoefenen van Vipassana meditatie (ofwel inzichtmeditatie), verschillende houdingen komen daarbij aan bod: lopen, zitten, staan en liggen;
– geoefend met verschillende (meditatie)technieken die je in staat stellen om op een andere manier te kijken naar gedachten en emoties die opkomen, waardoor je ook in het dagelijks leven effectiever kunt dealen met die gedachten en emoties;
– kennisgemaakt met de mensen van Sati en ben je welkom bij alle reguliere meditatieavonden en -activiteiten van Sati.

De introductiecursus wordt gegeven door Karin Doms met ondersteuning van Peter Heuvelmans, beiden zijn ervaren beoefenaars van Vipassana meditatie en al lange tijd betrokken bij Sati. De cursusavonden starten om 20.00 uur in de ruimte van Sati, Poststraat 7a in Tilburg. Vanaf 19.30 uur is de poort open en ben je welkom. Na afloop van de meditatie, om 21.30 uur, sluiten we af met een nabespreking onder het genot van een kopje thee.

img_0608

De kosten voor de cursus bedragen 80 euro voor de zaal en de organisatie, dit is een vast bedrag dat vooraf overgemaakt dient te worden. Daarnaast is het gebruikelijk om dana te geven voor de begeleiding. Indien de kosten een belemmering vormen om deel te nemen aan de cursus kun je altijd even met ons contact opnemen.

De introductiecursus vipassana meditatie staat open voor maximaal 12 deelnemers. Via de mail kun je je aanmelden voor de cursus.