Recente nieuwsbrief

Extra nieuwsbrief Sati voorjaar 2020

Het zijn bijzondere tijden nu het coronavirus onder ons is. Onze wens is dat iedereen gezond en wel is en in wijsheid kan omgaan met de omstandigheden zoals ze zijn.
We kunnen in deze periode minder naar buiten, maar des te meer naar binnen.

Virtuele groepsmeditatie bij SATI in bijzondere tijden

Vanwege de nieuwe richtlijnen van de overheid om verdere verspreiding van het coronavirus te voorkomen, kunnen wij als SATI helaas niet meer fysiek bij elkaar komen op de donderdagavonden tot 1 juni. Heel jammer, maar de zaal zal dus de komende weken gesloten blijven.

Omdat we merken dat er wel behoefte is om samen in een groep te mediteren, zijn wij op 26 maart gestart met een proef om virtueel samen te komen via het programma Zoom. Dit blijkt goed te werken en biedt aan iedereen de mogelijkheid om op zijn/haar eigen plek thuis mee te doen met de (begeleide) groepsmeditatie. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers en je kunt gratis deelnemen zonder dat registratie nodig is. Het goede nieuws is dus dat nu ook mensen van (ver) buiten Tilburg kennis kunnen maken met SATI en mee kunnen doen met onze meditatie¬†ūüėČ

Daarom gaan wij vanaf nu tot ten minste 1 juni a.s. werken met virtuele groepsmeditaties op donderdagavonden, onder leiding van Karin Doms. De virtuele meditatie zal iedere donderdag starten op het reguliere tijdstip van 20.00 uur. Wil je ook (af en toe) meedoen? Stuur dan een mailtje naar sati-tilburg@live.nl of bel/app ons even om je mailadres door te geven. Je ontvangt dan van ons een link naar de groepsmeditatie via Zoom.

Wees welkom, graag tot Zooms in de komende weken!

Meditatieweekend voorjaar 2020
Ook vanwege¬†de maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan is de weekendretraite van Sati, die oorspronkelijk gepland was van 13 tot een met 15 maart, verzet naar juni. Als de omstandigheden het toelaten, zal de weekendretraite nu plaatsvinden van vrijdagavond 26 juni (19.00 uur) tot en met zondagmiddag 28 juni (16.30 uur) en zal worden begeleid door Karin Doms en Hans Gijsen. De retraite wordt gehouden op de vaste locatie van Sati, Poststraat 7a in Tilburg. Het thema voor dit weekend is ‚ÄúDe middenweg: laveren tussen aanvaarden en ingrijpen‚ÄĚ.
Voor meer informatie en aanmelden, zie deze link: http://sati.nl/blog/retraites/. Er is op dit moment nog plek, dus je kunt je nog aanmelden voor deze retraite.

Introductiecursus Vipassana meditatie 2020
Eenmaal per jaar verzorgt Sati een introductiecursus Vipassana meditatie. Ook in het najaar van 2020 zullen wij weer een nieuwe introductiecursus organiseren, opnieuw onder voorbehoud dat de omstandigheden het toelaten. De introductiecursus zal plaatsvinden op 5 opeenvolgende donderdagavonden (van 20.00 uur tot 21.30 uur) en een zondagochtend (van 9.30 uur tot 12.30 uur). De voorlopige startdatum is 5 november 2019, daarna nog vier donderdagavonden, te weten op 12, 19, 26 november en 3 december. We sluiten de cursus af met een zondagochtend op 12 december. Houd onze website in de gaten voor de definitieve planning.
Mediteer je zelf al wat langer, tip dan een ander!

We houden je graag op de hoogte van de activiteiten van Sati. Als je geen prijs meer stelt op het ontvangen van de nieuwsbrieven, stuur dan even een mailtje, dan halen we je van de lijst af.

Graag tot ziens op donderdagavond bij de virtuele groepsmeditatie, en/of bij een van de activiteiten!