Over ons

Sati, Stichting Aandachtsmeditatie in Tilburg, is opgericht in 1992 als oefenplaats voor vipassana meditatie in Tilburg.

Het bestuur van Sati bestaat op dit moment uit 3 leden.

Karin Doms is voorzitter van Sati en tevens begeleider op de vaste meditatieavonden. Karin beoefent Vipassana meditatie sinds 1996 en zij is al langere tijd actief als meditatiebegeleider bij Sati. Zij heeft daarnaast enkele jaren ervaring als assistent-leraar in de Vipassana meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen (Sangha metta) en Ank Schravendeel (Mindfulness Meditatie Friesland).

Karin is de vaste begeleider van de wekelijkse meditatieavonden, iedere eerste donderdag van de maand houdt zij een korte dhammatalk of inleiding voorafgaand aan de meditatie.

Ad de Wolf is penningmeester van Sati. Ad mediteert sinds 10 jaar en verzorgt de boekhouding voor Sati. Ook vervangt hij Karin als begeleider wanneer zij verhinderd is.

Sinds april 2023 is Nelleke de Haan toegetreden tot het bestuur van Sati. Wij zijn heel blij met de komst van Nelleke en zien uit naar deze nieuwe samenwerking. 

Nelleke is geen vreemde voor Sati en is vaste gast in het Atelier voor Aandacht. “Ik mediteer sinds 2013 bij Sati, de laatste jaren bijna elke donderdagavond. Boeddhisme is al lang een leidraad in mijn leven en SATI is een fijne plek om te oefenen in meditatie en de boeddhistische weg.”
Binnen het bestuur zal Nelleke de rol van secretaris vervullen.

Stichting Aandachtsmeditatie Tilburg SATI heeft formeel de ANBI-status. Dat wil zeggen dat SATI geen winstdoelstelling heeft en dat alle SATI activiteiten -die sinds 2022 plaatsvinden in het Atelier voor Aandacht- volledig gericht zijn op het algemeen nut.
Voor onze gasten betekent dit dat alle meditaties en andere activiteiten op dana-basis beschikbaar blijven, ofwel pay-wat-you-want, een belangrijk boeddhistisch principe waar we graag aan vasthouden.

Iedereen die de (beoefening van) vipassana meditatie in Tilburg wil behouden en stimuleren kan een donatie doen aan de stichting. Dat kan door een storting op onze rekening: Triodosbank NL30TRIO0254754090 t.n.v. SATI Tilburg.

Meer informatie over SATI:
statuten
beleidsplan
jaarrekening 2020
jaarrekening 2021
jaarrekening 2022