Over ons

Sati, Stichting Aandachtsmeditatie in Tilburg, is opgericht in 1992 als oefenplaats voor vipassana meditatie in Tilburg.

Het bestuur van Sati bestaat op dit moment uit 3 leden.

Karin Doms is voorzitter van Sati en tevens begeleider op de vaste meditatieavonden. Karin beoefent Vipassana meditatie sinds 1996 en zij is al enige tijd actief als meditatiebegeleider bij Sati. Zij heeft daarnaast enkele jaren ervaring als assistent-leraar in de Vipassana meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen (Sangha metta) en Ank Schravendeel (Mindfulness Meditatie Friesland).

img_0626

Karin is de vaste begeleider van de wekelijkse meditatieavonden, iedere eerste donderdag van de maand houdt zij een korte dhammatalk of inleiding voorafgaand aan de meditatie.

Peter Heuvelmans is secretaris/penningmeester van Sati. Peter mediteert sinds 10 jaar en heeft een uitgebreide ervaring met (langere) retraites. Voor Sati verzorgt Peter mede de introductiecursussen en hij vervangt Karin als begeleider wanneer zij verhinderd is.

karin en peter

Met ingang van september 2019 neemt ook Esther Delissen plaats in het bestuur van Sati. Zij vervangt Marie Antoinette Sondeijker. Esther beoefent al vele jaren yoga. Toen ze twee jaar geleden begon met mediteren, ervoer ze de kracht ervan. Ze draagt graag bij aan het creëren van plaatsen waar mensen tot verstilling kunnen komen.