Over ons

Sati, Stichting Aandachtsmeditatie in Tilburg, is opgericht in 1992 als oefenplaats voor vipassana meditatie in Tilburg.

Het bestuur van Sati bestaat op dit moment uit 3 leden.

 

Karin Doms is voorzitter van Sati en tevens begeleider op de vaste meditatieavonden. Karin beoefent Vipassana meditatie sinds 1996 en zij is al langere tijd actief als meditatiebegeleider bij Sati. Zij heeft daarnaast enkele jaren ervaring als assistent-leraar in de Vipassana meditatie onder begeleiding van Jotika Hermsen (Sangha metta) en Ank Schravendeel (Mindfulness Meditatie Friesland).

Karin is de vaste begeleider van de wekelijkse meditatieavonden, iedere eerste donderdag van de maand houdt zij een korte dhammatalk of inleiding voorafgaand aan de meditatie.

Ad de Wolf is secretaris/penningmeester van Sati. Ad mediteert sinds 10 jaar en verzorgt de boekhouding voor Sati. Ook vervangt hij Karin als begeleider wanneer zij verhinderd is.

 

Sinds september 2020 is Ineke van Erp aangeschoven als lid van het bestuur. Zij mediteert en verdiept zich al langer in spiritualiteit in de vorm van het volgen van workshops en het lezen van literatuur. Ze is sinds een jaar of 4 deelnemer van de donderdagavond bijeenkomsten. Na de introductiecursus is zij als het ware blijven “hangen”.  Een belangrijke drijfveer voor Ineke om betrokken te zijn bij SATI, is het maken van verbinding met zichzelf en met anderen door middel van verstilling.