retraites

12 t/m 14 APRIL 2024
MEDITATIEWEEKEND ‘VREUGDE VINDEN IN ONZEKERHEID’

Dit jaar verzorgen we met Stichting Aandachtsmeditatie Tilburg SATI weer een meditatieweekend in Tilburg. Zo’n weekendretraite biedt een mooie kans om even helemaal bij jezelf en tot rust te komen en om je meditatie te verdiepen. Of juist om kennis te maken met de rijkdom van langer aaneengesloten mediteren.

Het meditatieweekend vindt plaats in het Atelier voor Aandacht van vrijdagavond 12 april tot en met zondagmiddag 14 april 2024. Het thema van dit weekend is ‘Mudita: Vreugde vinden in onzekerheid’.
Het is voor veel mensen een uitdagende tijd. Naast de methodiek om te oefenen met aandacht en gewaarzijn willen we daarom in dit weekend ook ruimte maken voor het beoefenen en cultiveren van (mede)vreugde, juist ook wanneer er veel onzekerheid is. Tijdens het meditatieweekend zullen we zit- en loopmeditaties (met begeleiding en in stilte) afwisselen met dhammatalks, filmfragmenten en uitwisseling.

De begeleiding van het meditatieweekend zal worden verzorgd door Karin Doms met ondersteuning van Ad Wolf, de en Nelleke de Haan. Het meditatieweekend is geschikt voor mensen die al ervaring hebben met (vipassana) meditatie en hun beoefening verder willen verdiepen, maar het weekend is ook prima toegankelijk voor mensen zonder meditatie-ervaring.

Praktische informatie:
– Het weekend vindt plaats in het Atelier voor Aandacht.
– We starten op vrijdagavond 12 april om 19.00 uur en sluiten af op zondagmiddag rond 16.30 uur.
– Voor gezonde, vegetarische en voedzame maaltijden op zaterdag en zondag wordt gezorgd.
– De kosten voor het meditatieweekend zijn op dana-basis. Voor de organisatie en catering het weekend gaan wij uit van een minimale bedrage van € 150,- per persoon. Als je meer kunt bijdragen, dan wordt dat zeer op prijs gesteld.
– Voor degenen die willen is er mogelijkheid om te overnachten in het Atelier (in de zaal). Wil je meer privacy of comfort? Dan is thuis slapen of een overnachting boeken in een nabijgelegen hostel/hotel ook mogelijk.
– We willen graag werken met een kleine groep dus het aantal plaatsen is beperkt. Degenen die zich aanmelden voor het gehele weekend gaan voor.

Meer informatie over de opzet en het programma voor dit weekend volgen nog. Opgeven voor het weekend kan via een mailtje naar info@ateliervooraandacht.nl.