Wekelijkse meditatieavonden

Extra bericht voorjaar 2020

Als gevolg van de nieuwe richtlijnen van de overheid om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, is het voor Sati tijdelijk niet meer mogelijk om fysiek bij elkaar te komen op de donderdagavonden tot 1 juni 2020. Heel jammer, maar de zaal zal dus de komende weken gesloten zijn.

Omdat we merken dat er wel behoefte is om samen in een groep te mediteren, zullen we vanaf 26 maart starten met een proef om virtueel samen te komen via het programma Zoom. Zo kan iedereen op zijn/haar eigen plek thuis meedoen met de (begeleide) groepsmeditatie. Er is geen limiet aan het aantal deelnemers en je kunt gratis deelnemen zonder dat registratie nodig is. Het goede nieuws is dus dat nu ook mensen van (ver) buiten Tilburg kennis kunnen maken met Sati en mee kunnen doen met onze meditatie 😉

De virtuele groepsmeditatie zal in eerste instantie plaatsvinden op het reguliere tijdstip van donderdagavond om 20.00 uur. Wil je ook meedoen? Stuur dan wekelijks voorafgaand aan de donderdagavond een mailtje naar sati-tilburg@live.nl of bel/app ons even om je mailadres door te geven. Dan sturen wij ca 15 minuten voor de start van de meditatie per mail een link naar de groepssessie. 

Wees welkom, graag tot Zooms in de komende weken!

———————————————————–

Degenen die het prettig vinden om regelmatig in groepsverband te mediteren zijn van harte welkom op de wekelijkse vrije meditatieavonden op donderdag. We mediteren vanaf 20.00 uur tot 21.30 uur. Van 21.30 tot 22.00 is er thee en de gelegenheid tot nabespreking. Aanmelding is niet nodig. Je kunt ook incidenteel komen. De avonden staan open voor iedereen die een cursus gevolgd heeft bij Sati of elders meditatie-ervaring heeft opgedaan in vipassana.

img_0614

De meditatieavonden vinden vanaf september tot en met juni iedere donderdag plaats, dus ook op alle feestdagen die op een donderdag vallen. In de maanden juli en augustus zijn wij gesloten.

De avonden worden begeleid door Karin Doms. Karin is al enige tijd actief als meditatiebegeleider bij Sati en sinds enkele jaren ook als assistent-leraar in de Vipassana meditatie (tot medio 2015 onder begeleiding van Jotika Hermsen en recent onder begeleiding van Ank Schravendeel). Iedere eerste donderdag van de maand zal Karin de avond starten met een korte dhammatalk of inleiding gevolgd door loop- en zitmeditatie.

Kosten voor de wekelijkse meditatieavonden zijn geheel op dana-basis.