Insight Dialogue

Meditatiedag in het teken van Insight Dialogue op zondag 6 oktober 2019

In het najaar van 2019 organiseerde Sati een meditatiedag in het teken van Insight Dialogue. Op zondag 6 oktober heeft Inez Roelofs in samenwerking met Karin Doms een meditatiedag bij Sati begeleid, die geheel in het teken stond van Insight Dialogue. Inez is leraar Vipassana en heeft jarenlange ervaring in het beoefenen en begeleiden van Insight Dialogue. Meer informatie over Inez vind je via haar website.

ID dag

Insight Dialogue is een oefening voor de ontwikkeling van wijsheid en mededogen door meditatie in dialoog. Het laat zich ook omschrijven als meditatie hardop. Op deze manier kunnen het inzicht en de rust, verkregen door de meditatie, direct geïntegreerd worden in je interacties met andere mensen. Meer over Insight Dialogue kun je lezen via de website van grondlegger Gregory Kramer.

Als inhoudelijk thema voor deze dag hebben we gekozen voor het omgaan met de ervaring dat het in ons leven soms niet loopt zoals we graag zouden willen. En ‘het’ kan heel groot en impactvol zijn -bijvoorbeeld als er ziekte of verlies is- maar vaak ook heel klein en alledaags, bijvoorbeeld als onze plannen niet uitkomen omdat er iets ‘tussen’komt. Hoe komen we deze ervaringen tegen in ons leven en hoe gaan we hier mee om?