Introductiecursus vipassanameditatie

November 2020: meditatie speciaal voor de beginners(mind)

In het najaar van 2020 was er weer een Introductiecursus Vipassana Meditatie gepland. Helaas moeten wij nu melden dat we onze eerder aangekondigde introductiecursus tot nader order zullen opschorten in reactie op de nieuwe coronamaatregelen. Alles afwegende hebben we – vanuit ons verantwoordelijkheidsgevoel om voor een ieder veiligheid te bieden- besloten dat er komend najaar geen formele introductiecursus plaats gaat vinden.

Er hebben zich echter al wel enkele mensen aangemeld.

En we merken ook dat er in deze roerige tijd veel behoefte is aan houvast en methode om goed om te gaan met alle onzekerheden die deze tijd met zich meebrengt, zowel op het persoonlijke vlak als op maatschappelijk, economisch en ecologisch niveau.

Meditatie kan hierbij heel ondersteunend en helpend zijn.

Mede vanuit die gedachte willen wij nieuwe mensen van harte uitnodigen ons dit najaar te bezoeken op onze donderdagavonden en deel te nemen aan onze meditatieavonden. De maand november zullen wij extra aandacht geven aan de basisbeginselen van de inzichtsmeditatie en aan de begeleiding van de meditaties. Dus als jij geïnteresseerd bent om eens kennis te maken met de boeddhistische filosofie en om zelf te ervaren hoe inzichtsmeditatie kan helpen om vanuit meer rust en wijsheid te dealen met moeilijke en onzekere tijden, dan ben je van harte welkom om een keer vrijblijvend met ons mee te doen.

Onze introductiecursus wordt altijd afgesloten met een zondagochtend, waarin we de basis van de boeddhistische filosofie en van de vipassana methodiek nog eens herhalen en in de context van ons hedendaagse leven plaatsen. Dit jaar is dit gepland op zondagochtend 13 december 2020. Wij willen graag – tegen een kleine bijdrage van 20 euro – nieuwe mensen aanmoedigen om zich op te geven voor deze zondagochtend. Onze zaal is in deze coronatijd voor maximaal 6 deelnemers beschikbaar (exclusief de begeleiders). Opgeven voor deze zondagochtend is dus gewenst.

Heb je vragen over Sati of wil je even sparren of meditatie iets voor jou kan zijn? Neem dan gerust contact op met onze voorzitter/meditatiebegeleider Karin Doms via 06-21234272 of door een mailtje te sturen aan sati-tilburg@live.nl.

img_0608